Selalu Online, Lepak Page Mana?

Assalamualaikum w.b.t..
Nak tanya ni, selalu korg online internet lepak kat mana yer? FB ke, Insta ke... x pun blog sape-sape.


( EDISI, EH Orang tak kesah pun )
Kalau aku, jarang lepak lama kat FB.paling lama pun 5 minit lepas tu dah, tutup balik. Selalu buka internet jer comfirm buka Behance.net, Pinterest.com, Deviantart.com..kat sana la aku lepak sejam dua (kalau ada masa terluang ).. cari idea. Tapi kalau kat FB, page yang wajib aku baca Say No TO MLM, budak-budak hartanah, Pseudoscience Watch ( dulu, skg page PW sebabnya ada orang bebal sangat pergi report page dorg * orang2 yang takutkan kebenaran la sape lagi ), Medical Mythbusters Malaysia ( M3 )...Roots Of Science ( RoS ).. aku sukakn page yang memberi ilmu bermanfaat dan diterima logik akal. Aku malas baca page-page yang merapu.. :P
Kalau page keagamaan, suka page Zakir Naik, and beberapa orang aktivis keagamaan/ kemanusiaan. Korang macam mana pula?
Satu je peringatan untuk diri aku sendiri " Jangan Bazirkan Masa Online, Dengan benda-Benda yang Tidak Bermanfaat " Sekian.

Kata-kata Hikmah Printable

Assalamualaikum w.b.t
Disebabkan terlebih rajin, so buat la kata-kata hikmah ni..sebagai ingatan kita bersama. Boleh print, letak kat diari ataupun planner.. enjoy!

Dah print :D

Dah letak kat planner :)

Semoga bermanfaat! ^_^

Boleh download disini Kata kata Hikmah Printable

Sampul Duit Raya

Assalamualaikum w.b.t..
Memandangkan dah tak lama lagi nak raya *puasa pun belum, so nak share sampul duit raya ni kat korang...boleh print sendiri :) Link untuk download, ada kat bawah yer...




Download disini : Sampul Duit Raya

Semoga bermanfaat

Logo

Assalamualaikum w.b.t..
Bosan, tak tahu nak buat apa...kerja rumah dah settle, anak-anak pun tidur...duduk depan pc edit nama, buat logo comel ( comel ke? hahaha )..
Aku suka guna warna yang saoft, tak pun guna warna candy.. saja je buat, sebab takut lama-lama lupa cara nak pakai photoshop. :)
Sekian.

Name Art

Assalamualaikum w.b.t..
Sekarang tengah trend buat name art guna apps kat handphone. Aku pula bosan-bosan buat name art dengan cara begini.. guna Photoshop :)





Buat name art ni saja je nak hilangkan bosan..mengisi masa lapang. Sbb suka tengok benda-benda kreatif :)