Rumah Peranginan Persekutuan Pulau Pinang

Assalamualaikum w.b.t..

Pada 5.1.17 - 7.1.17 hari tu, aku dengan suami dan anak-anak pergi bercuti kat Pulau Pinang. Pergi naik ETS. Round-round Pulau Pinang guna UBER dan Grab Car je. Malam pertama kiorg bermalam kat Hotel Royale Bintang and malam kedua pula baru bermalam kat Rumah Peranginan Persekutuan Pulau Pinang ni. Untuk pengetahuan korang, kat RPP Pulau Pinang ni, kita akan dapat bilik je tau, bukan satu rumah macam RPP yang lain. So, jom terjah macam mana keadaan RPP Pulau Pinang ni. :)

Pintu masuk ke RPP Pulau Pinang

Pintu masuk suite


Bahagian dalam bilik

Ruang tamu 



Kat luar rumah ada mini playground. So, sesuai la bagi mereka yang bawa anak-anak.

See! gigih tak aku nak bagi korg tgk keadaan dalam bilik nih..sampai toilet pun aku snap..

Keadaan luar rumah

Dalam bilik siap ada tv, astro xde ye. Ada cerek pemanas air, mini freezer.
Selain dari tu, dorg ada sediakan sejadah, iron.. bilik mandi ada air sejuk/panas..

Bagi aku, semua ok. Tak ada apa2 masalah... bersih. Pekerja-pekerja kat sini pun baik-baik. Area RPP Pulau Pinang ni, area perumahan mewah.. so, xde la crowded.. sesuai nak rehat2kan badan. Insya Allah, jika panjang umur..ada masa ke Pulau Pinang, akan try menginap kat sini lagi. :)

Oh! ya. Bagi korg yang teringin nak menggunakan perkhidmatan Rumah Peranginan Persekutuan Kerajaan ni, 1st korang kenalah merupakan penjawat awam. And lepas tu korang kena daftar dahulu di laman web ni laman web Sistem Bersepadu Bahagian Pengurusan Hartanah. Jangan sia-siakan keistimewaan korang sebagai penjawat awam sebab rumah peranginan kerajaan ni murah sangat! 

0 comments: