Pengalaman Bersama UBER

Assalamualaikum w.b.t
So, hari ni aku nak share cerita tentang UBER. Sebelum tahun 2016, aku tak tahu pun apa-apa pasal UBER ni.. yang aku tahu, MYTEKSI jer. Ok, pengalaman aku dengan teksi-teksi sekitar kl ni, kadang-kadang ok, kadang-kadang ada yang menyakitkan hati. Aku tak cakap semua pemandu teksi tu jahat, TAK! Ada segelintir je, tapi yang segelintir tu la yang buat pemandu teksi yang lain rosak gak.. kesian tau!

Aku sebenarnya dah beberapa kali kena tipu dengan pemandu teksi ni sebenarnya. Yang aku ingat kebanyakkan pemandu teksi yang duk duduk tunggu penumpang kat bawah KLCC tu tak nak pakai meter. Ok, masa tu hari ketiga raya tahun 2014, husband dah strat kerja, so dia nak makan tengah hari tak boleh sebab kedai makan tak buka lagi area ofis dia, so aku kesian la kat dia. Lepas tu, aku dari KLCC bawa la makanan untuk dia. Aku ambik teksi kat bawah KLCC tu, semua xnak bawa aku g wisma Goldhill tempat husband aku kerja.. ok, fine! So, aku tanya sorang pemandu teksi ni, dia cakap dia boleh hantar tapi kena bayar rm 25. What!? mahal giler. Aku pun tanya la, bukan pakai meter ke? Dia jawab sambil sengeh-sengah.. ala dik, waktu raya.. Apa kena mengena waktu raya dengan pakai meter. Last2 aku ambik teksi yang baru turunkan ppenumpang kat KLCC, dia hantar aku gi tempat husband aku kena rm 7.50 je kot! Jauh beza dengan rm 25..

Ok, yang tu cerita pertama mengenai teksi. Pengalaman kedua pula, kat KLCC gak. Ye la, tak kan ko nak cop semua pemandu teksi tu sama je ada perangai buruk, so aku sedapkan hati ambik jugak teksi yang duk menunggu penumpang kt bawah KLCC tu. Aku naik la, dia boleh hantar pergi Goldhill. Ko tahu, teksi baru gerak semeter, meter teksi dah naik 25sen! Ko rasa, geram tak geram...sepatutnya selepas 3 minit yang pertama baru meter naik 25 sen kot. Pergh! Sabar Isma, sabar. Aku pun, okeh.. rileks isma. Aku tak complaint lagi, aku diam jer. Dia ajak borak-borak, aku layan endah tak endah jer. Bila sampai offis suami aku, meter tu dia tak bagi aku tengok. Tetiba dia suruh aku bayar RM 10. Pdahal, sebelum dia tutup meter tu aku nampak RM 8.00. Aku tadi yang dah sedia geram, aku cakap, nak tengok meter. Boleh plak pemandu teksi tu naikkan suara, dia cakap..U nak bayar ke tak nak bayar? Aku cakap, ofkos la aku nak bayar, tapi aku nak tengok meter..ni tak pasal-pasal terus cas aku RM 10..apesal. Aku kalau betul, RM 50 pun aku akan bayar. NI, dah terang-terang ko tipu aku kan. Lepas tu dia bising lagi, u bayar la! Sambil tunjuk-tunjuk aku..Aku keluar teksi, aku campak jer duit RM 10 kat kerusi. Geram punya pasal.Aku sempat gak snap no flat teksi dia, so lepas tu aku terus report kat SPAD. Alhamdulillah, tindakan SPAD memang cepat. Dah ada maklum balas dari dorg and dorg pun dah ambik tindakan yang sewajarnya kat pemandu teksi tu. Thanks SPAD!

Sejak kejadian tu, aku dah serik naik teksi..melainkan terdesak.and nak cepat.. So, last-last husband suggestkan untuk ambik UBER jer. Aku terus download aplikasi UBER. First time aku naik UBER dari PWTC ke Ampang ( rumah aku ), kena cas rm 18 je, padahal masa tu jem jugak..masa orang balik kerja. Eh, murah la! Kalau naik teksi paling murah pun kena RM 25 ( kalau tak jem ). Wow, dah la masa tu naik Uber Honda CR-V baru tu, pergh! okeh, aku jakun sekejap.. dah la kereta dia bersih, wangi..servis pun bagus...siap dia tanya aku aircond rasa tak kat belakang. Kalau teksi ( tak semua ), ada yang bau hapak.. teksi kotor, aircond tak de, berpeluh ketiak aku. Tapi aku takut gak, orang salah faham..ye la, sape plak lelaki hantar bini Awalu balik rumah ni..hahaha. Aku terus call suami aku, cakap aku naik UBER..naik CR-V ( takut jadi fitnah ). Sejak dari tu la, aku terus guna perkhidmatan UBER ni.

Ok, ada satu lagi yang best tentang UBER ni. Masa tu aku nak balik rumah dari Hospital KUala LUmpur. Anak aku keluar wad selepas kena admit 3 hari. Masa tu jugak la orang tengah balik kerja, memang jem kaw2..lagi-lagi kat kawasan Kg. Baru tu. Kena charged rm 30, kalau teksi comfirm lagi mahal. Ok, tak pe..jem teruk kot masa tu. Tengah cepat-cepat keluar dari kereta UBER tu, handphone aku tertinggal plak. Jenuh la kena marah dengan suami. Aku buntu. Tak tahu jatuh kat mana. Tapi, dalam kereta UBER aku still guna hp untuk call suami.. ni mesti jatuh kat dalam kereta UBER ni. Dah la hp aku tu bateri kong, ada password, nak call macam mana. Aku terus buka email ( email yang aku guna untuk register UBER ), ye la..kot-kot ada no flat kereta UBER yang aku naik tadi. Ada ok! Semua history perjalanan kita, dorang akan hantar and direkodkan di dalam email. So, kau boleh tahu, tadi ko naik kereta siapa, pukul berapa..dari mana ke mana..semua rekod ada, so jangan risau. Nanti aku ajar macam mana nak track pemandu kalau ada something happen contohnya tertinggal barang ke dalam next entry. Agak-agak kalau naik teksi dapat tak hp tu balik? Boleh, tapi susah!

Apa lagi aku suka pasal UBER ni kan, dorang tak tahu kita nak pergi mana..selepas kita naik kerta dorang, baru dorang tahu ( itu pemandu UBER sendiri yang cakap kat aku la )..aku pun tak tahu, betul ke tak. Hahaha.. So, dorang tak pernah menolak untuk ambik pelanggan. Kalau teksi, aku cakap je TAMAN MULIA JAYA, Ampang..semua pakat tak nak hantar..sebab Ampang kn jem. Melainkan yang tak tahu.

Lepas tu, pemandu UBER ni dorang pakai WAZE, kalau tak tahu jalan....kalau teksi? Sama ada dia tak nak ambik kau, atau dia suruh kau tunjuk jalan..hahaha.

Kita boleh bagi berapa bintang kita nak bagi kat pemandu UBER tu berdasarkan servis dorang...samada kita berpuas hati atau tak. Kalau teksi? Kau puas hati atau tak kat servis dorang, ada dorang kisah? Melainkan dorg melanggar etika pemandu teksi, so kau boleh la buat complaint kat SPAD.
Sekarang, perkhidmatan UBER dah buka tau kat Seramban. Hari tu, aku nak ke Port Dickson dari KTM Seremban. Buka aplikasi Grab Car, untuk teksi Budget dorang charged sampai RM 30++ sampai rm 58, naik grab car X dorg charged RM 32 ( tak termasuk tol ), buka aplikasi UBER dorg just charged RM 25++ ( termasuk tol )..Kau rasa? Gila tak pilih UBER, murah kot!

Kalau korang tanya aku mana ok, Grab Car atau Uber? Bagi aku sama jer, tapi..pemandu grab car cakap, kalau Grab car dorang boleh tahu penumpang nak pergi mana..kalau pemandu UBER, dorang tak kan tahu selagi penumpang tak naik kereta dorang, so nak tak nak..dorng kena juga ambik penumpang tu..haha, tak tahu betul atau tak.

pesanan: Aku tak cakap teksi tu tak bagus, aku smp sekarang still gak guna teksi sekali sekala. Tapi, aku lebih berhati-hati dah. Jangan disebabkan artikel ni, korang cakap aku benci teksi. TAK! sebab dulu pun arwah ayah aku pun pemandu teksi juga. :)

Ok! Sebelum tu..bagi pembaca blog ni.. boleh guna code dibawah  ni untuk dapatkan diskaun jika menggunakan UBER pertama kali..

Rumah Penginapan Peranginan Persekutuan Morib

Assalamualaikum w.b.t
Hari ni nk cerita pertama kali menginap di Rumah Penginapan Peranginan Persekututan Morib. Husband ajak bercuti, tapi tak tahu kat mana. So, aku pun terus buka laman web Rumah Penginapan Persekutuan.. check kot2 ada rumah peranginan yang kosong. Check punya check, dapat RPP Morib. Terus la booking.. dapat booking banglow 3 bilik and just bayar RM 100 untuk satu malam.. deposit RM 50 dan dorang akan pulangkan balik.

Lepas korang melepasi pintu masuk, korang akan jumpa dewan ni dulu. Depan dewan ni la ada pejabat pengurusan RPP Morib ni.


Ni la rupanya rumah banglow yang kiorg duduk.

Beranda rumah. Best tempat bersantai petang-petang

 Depan rumah ada pagar untuk ke pantai. Masa kiorg sampai dalam pukul2 ptg hari tu, pagar ni berkunci lagi. Dorang buka pukul 5 ptg hari tu.

 Gambar dari beranda, Ada playground, and tempat bbq pun ada.

 ok, gambar yang ni saya ambik kat depan rumah banglow yang satu lg.



Malam tu, kiorg bbq. Best sangat.

 Suasana semasa malam

Depan rumah boleh parking 2 kereta.tak payah parking jauh2.
Insya Allah, ada masa lagi kiorg akan datang lagi. Bagi aku, tempat ni sangat best untuk bawa family bercuti.. . Kanak-kanak pun suka sebab ada playground. 

Jururawat, best ker?

Assalamualaikum w.b.t..
Sebenarnya aku dah lama bcita-cita nak jadi jururawat, start dari darjah 2 lagi. Kenapa aku nak jadi jururawat? Ntahlah...masa tu aku tak tahu lagi sebab apa..may be sebab uniform dorg smart..putih! Tapi lama kelamaan, bila masuk sekolah menengah, aku dah lupa.. yang aku dulu pernah nak jadi jururawat, sampailah satu masa.. my sister dapat tawaran masuk kolej Jururawat Masyarakat.. and start dari situlah aku dapat tahu serba sedikit life student nursing macam mana.. Tiba-tiba minat nak jadi jururawat tu datang balik.
Pada 2008, aku apply separa perubatan kejururawatan.. dapat! Ada exam, dan interview..alhamdulillah, terpilih jadi student nurse Kolej Kejururawatan Muar batch 1/2009. Zaman kolej aku, memang superb best. kawan-kawan, pengajar.. semua best! Rahsia berjaya melalui zaman student nurse dulu senang jer.. " ikut peraturan and lulus exam "..itu jer.
Masuk belajar nursing ni, dia dedahkan kita macam mana hadapi keadaan sebenar pekerjaan. Tak boleh main-main..sebab kau bekerja dengan nyawa, bukannya patung.Kau tahu, masa first day aku masuk wad praktikal sem 1, aku nak bagi oksigen nasal prong pun aku takut..hahaha..punya gabra. Lama kelamaan, ok la.
Jadi nursing student under kkm ni kira beruntung, ada elaun...dulu zaman kami dapat rm 621.21.. tolak itu ini, alhamdulillah..cukup, siap boleh hantar duit untuk mak setiap bulan lagi. Baju uniform free, buku-buku free.. best kan? So pada adik-adik yang dah masuk nursing ni, korang jangan la menyesal ke apa ok. Biasa la mula-mula nak sesuaikan diri.. lama-lama ok., percayalah!


Menyambut Hari Kelahiran Ke-7 Pada Umur 28 Tahun

Assalamualaikum w.b.t..
Semalam suami buat kejutan sempena hari jadi sy yg ke 7..pada umur 28 tahun. Kenapa yang ke 7? sebab saya dilahirkan pada 29 feb 88.. tahun lompat. Petang tu, suami tetiba marah-marah sebab connection streamyx slow katanya.. hempas-hempas barang.. sy pun geram la, sy g cabut cabel telefon..and sorokkan. Hahaha..jahat giler bini. Tapi, lepas tu saya pelik, kenapa suami diam je.. tak marah sy pun g cabut cable internet.. so, sy pun buat bodoh je la and tidur. Bila bangun tidur je, suami tak de kat rumah.. sy tak call pun tanya kat mana. Tak lama lepas tu, suami pun balik..and saya tanya dia gi mana? Dia jawab dia gi cuci kereta..n tetiba plak dia bawa kek hari jadi.. erm, terkejut gak.. hadiah? Tak de. Sebelum hari jadi, dia tanya byk kali, nak hadiah apa..sy tetap berkeras x nk hadiah.sy bukannya suka hadiah2 ni (kononnya!hahaha)

Kepada suami, Thanks sbb sambut hari jadi syg yer...  :)

Eh2, sy dh 28 eh?? mcm mimpi..

Cara Download Tulisan ( FONT) Yang Menarik Di Microsoft Word

Assalamualaikum w.b.t..
Hari ni saya nak share bagaimana nak dapatkan tulisan yang menarik untuk digunakan dalam microsoft word. Sorry, sebenarnya benda ni dah ramai orang tahu, cuma saya nak share kepada sesiapa yang belum tahu :D, please jangan kecam saya..hahaha

1- Buka google... and buka laman web untuk mendownload font
2- Pilih font yang korang suka, dan download.
3- Copy file font yang korang dah download tu.
4- Tekan butang Start, pilih Control Panel
5- Pilih "Appearance And Personalization"
6- Selepas tu pilih "Font"
7- Paste file font yang korang dah download.
8- Buka microsoft, dan click kat bahagian font...dan pilih font yang korang dah download tu.
9- So, menaiplah seperti biasa.. :)

Step by step beserta gambar.

1- Download font di laman web berikut
      Da Font
      1001 Free Font
      Font Squirrel
      Urban Fonts

2- Saya guna laman web Da Font untuk mendownload. Dan saya memilih untuk download font yang bernama" Lutin_Paniquangoisse" * ingat nama font yang korang dah download, supaya senang nak cari nanti dalam microsoft word"


3- Buka file font yang korg dah download, dan copy file tersebut. * Jika file yang korg download tu berbentuk Folder, so korg kena extract file tu.. boleh tengok caranya kat sini---> Cara Extract File
Kat bawah ni, contoh file font yang saya dah download tadi. Right click file tu dan Copy.

4- Bila korang dah copy file font, korang tekan Start Button dan pilih Control Panel

5- Pilih "Appearance And Personalization"

6- Pilih " Font"

7- Paste file font yang korang dah copy tadi.

8- Buka microsoft, dan click kat bahagian font...dan pilih font yang korang dah download tu.



9- So, menaiplah seperti biasa.. dan inilah hasilnya :)


Selamat mencuba! Semoga bermanfaat..


Sifat Pemalas Kemas Rumah

Assalamualaikum w.b.t..
Sifat malas mesti ada kt dalam diri seseorg tu, tak kesah la byk ke sikit.. and saya pun macam tu. Saya memang pemalas sangat nk buat itu ini, percaya tak? Tapi, saya akan lawan sifat malas tu.. lagi-lagi bab nak kemas rumah.. baru je kemas sikit, dah bersepah..lemah semangat dibuatnya. Selalunya , bila dah tak de mood nak kemas rumah..saya cepat-cepat buka blog rakan-rakan blogger yang lain tentang susun atur rumah..wah! kemas sangat. Boleh ambik idea dorang.. jeles tau tengok rumah dorg kemas je. And secara automatik semangat nak kemas rumah tu datang.. berkobar-kobar plak tu..hahaha.. and lepas tu, habis satu rumah saya kemas and susun. Itu je cara saya nak kembalikan sifat rajin mengemas.. rumah saya ni rumah kos rendah je ( 633 sq ft ), bilik pun ada  2. tp barang banyak, x tahu nak sumbat mana. Insya Allah, jika ada rezeki lebih kami suami isteri, nanti boleh la beli rumah besar sikit.. doakan ye. :)
Antara blog yang saya selalu skodeng nak bagi semangat kemas rumah ni meresap ke dalam diri..



Sebenarnya banyak lagi, tapi yang dua ni la yang saya selalu skodeng.. selain tu, saya salalu juga buka Pinterest, nak cari idea cara kemas-kemas barang.. Kalau bab-bab nak beli barang hiasan rumah, or tempat penyimpanan barang..saya beli yang murah-murah je.. tak mampu nak beli mahal-mahal. Tempat yang selalu saya shopping kat Mr. DIY, Kaison, Daiso, and Sogo ( beli bila ada sale jer ).. Hari tu, beli beberapa barang kat Kaison, tapi sebelum pergi kaison saya singgah sekejap kat Sogo.. niat beli frame gambar kat Sogo, barang dah ambik..masa nak bayar tu..trus tak jadi sebab nak usha Kaison dulu.. mana tahu boleh dapat frame yang seakan akan sama tapi jauh lebih murah..sebab frame yang kat Sogo tu dalam RM 100  lebih. Sampai kat Kaison, jumpa frame seakan-akan sama dengan kat Sogo.. tp just Rm 22.90 jer. Berbaloi-baloi. 


Yang ni gambar kanvas, tengok kat Sogo RM 32++ ( gambar bunga).. beli kat Kaison.. beli rm 25++


Kalau kat Sogo dalam Rm 9.90.. banyak beza tu.


Beli Wallpaper kat Kaison 10M panjang Rm 19.90.. saya beli buat cover drawer suami yang dah macam belacan. Banyak lagi balance, tengah cari idea nak cover apa plak lepas ni.

Masa singgah kat Sogo tu, just beli cadar untuk single bed and perfume kereta/ rumah.. wangi! Jenama Lovely Lace.. RM 29.90.. dapat dua bekas.. boleh campur. Masa beli tu, nampak encik2 beli pewangi ni.. kebetulan suami pun ada pesan suruh beli pewangi kereta, so saya beli yang ni. Satu untuk rumah, satu untuk kereta. Saya sebenarnya memang tak suka pewangi kereta yang biasa jual kat kedai tu ( biasanya wangian lemon ), sakit kepala dibuatnya. Terus mabuk and pening. :)


Mesin basuh Samsung Active Dual Wash

Assalamualaikum w.b.t..
Sempena ulang tahun perkahwinan kami yang ke 3, encik suami hadiahkan saya mesin basuh baru memandangkan mesin basuh lama dah tak boleh on.. saya terpaksa cuci baju pakai tangan.. sadis kan.
Sebelum ni saya pernah bagitahu suami yang saya nak mesin basuh samsung baru ni, tapi tak de la nak2 sangat..sekadar menyatakan hasrat je.. tak sangka pula suami hadiahkan mesin basuh idaman ni. Terima kasih encik suami..
kenapa saya suka mesin basuh ni?

1- Ada tempat menyental.
Saya ni tak suka main masuk je kain dalam mesin, saya kena gosok guna tangan dulu sebelum masuk kain spt seluar dalam dan baju-baju anak..supaya lebih bersih. So, dengan adanya benda alah ni..saya tak payah nak menyental baju kat dalam besin.. Sebelah benda ni ada macam tempat air keluar..so x payah susah2 cedok air masuk dalam alat tu.. lepas sental baju, terus tuang je dalam mesin basuh dia..

2- Magic detergent dispenser
Yang ni, fungsi dia bila kita letak sabun.. kat dalam tu ada macam benda bentuk kipas..so bila air masuk dalam dispenser tu..dia akan pusing sekali..so, xde la lebihan sabun dalam dispenser tu.. bersih jer.. x sama dengan mesin basuh lain..

3- Wobble technology
Ni fungsi dia, bila kita basuh baju tu, baju tak bergumpal.. masa nak keluarkan baju dari dalam mesin basuh pun senang... tak terbelit2 dengan kain2 yang lain.

4- Magic filter
Kalau korang perasan, kalau mesin basuh biasa.. dia guna kantung jaring kan nak elak partikel2 yang terdapat kat pakaian kita.. tp kalau mesin basuh ni..dia x guna jaring2 tu.. dia guna filter kat bahagian tepi.. senang nak bersihkan filter.. pakaian pun bersih..xde benda macam bulu2 ke melekat.

5-Teknologi inverter digital
Yang ni fungsinya untuk menjimatkan elektrik..so, xde la banyak sangat guna elektrik.. bil pun x melambung.

6- Setiap kali dia nak start membasuh and stop membasuh..dia akan keluarkan bunyi muzik comel..suka sangat.

7- Boleh  detect error pada mesin dengan aplikasi.. kena download kat smartphone la.. nama benda alah ni...Smart Check. So, bila mesin tetiba tak boleh gerak ke.. dia akan keluar nombor error..so, senang nak tahu apa masalah mesin ni. Bila nak call tukang repair, dah tahu diagnose kerosakan mesin korang.

Sebenarnya banayk lagi keistimewaan mesin basuh ni.. korang boleh check kat laman web Samsung.


Ni la mesin basuhnyer..



Bahagian dalam mesin.. Yang kat tepi tu la yang saya maksudkan filter untuk tangkap partikel2 yang keluar dari kain yang kita basuh tu.
Yang kat bawah tu, nampak tak yang macam roda tu.. ada dua tu.. tu la dinamakan teknologi wobble.. pakaian korang tak akan tergumpal antara satu sama lain. 

 Yang ni tempat letak sabun dia.. bila air keluar untuk ke bahagian tempat letak sabun ni.. kipas tu yang akan pastikan sabun tu betul2 larut.. and tidak meninggalkan kesan sabun kat pakaian korang dan kat dalam dispenser tu skali.

Yang ni la tempat soak pakaian tu.. x susah2 cari besen.. nak rendam pakaian kat sini pun boleh.. kalau korg prasan..kat belah kanan tu ada tempat air masuk.. 


Mesin basuh lama.. beli pun 2ndhand jer. Pakai dah 4 tahun, sebelum kahwin lagi.. owner 1st..dah pakai x tahu dah brp tahun.. akhirnya tewas jugak.
 So, bagi sesiapa yang nak beli mesin basuh, sangat disyorkan.. harga pun boleh tahan.. xde la semahal mesin front load tu.. tak mampu kami nak.

Bercuti Sempena Tahun Baru

Assalamualaikum w.b.t
Selamat tahun baru 2016 pada korg. Hari ni just nak share masa 1.1.2016 hari tu kiorg satu family termasuk family in law bercuti kat Lukut, Port Dickson. Mulanya ingatkan nak berkhemah dekat dengan pantai jer. Tetiba teringat pula tragedi 3 tahun lepas, kiorg dilanda angin ribut. Insaf dibuatnya. Lagipun memandangkan Irzhan baru 3 bulan, so kena tempah hotel.. tapi suami tetap dirikan khemah tepi pantai sebab FIL nak menjaring bersama dengan kawan-kawan dia.. First, suami nk booking hotel budget jer.. tp nampak macam tak selesa.. kesian Irzhan. SO, last-last saya ajak je dia check in kat Glory Beach Resort. Masa mula-mula nak masuk tu, yang tinggal apartment 3 bilik je yang tinggal, harga masa peak season Rm 580. Hampa... macam tak berbaloi je duduk sehari tp kena bayar memahal cam tu. Tetiba ada sorang lelaki tegur, dia tanya nak cari apartment ker.. dia bagi duduk kat apartment dia.. dia minta rm 380 je. 3 bilik.. rupa2nya ramai yang macam encik abg ni.. tgh cari pelanggan.. dorg berebut2 nak offer dduk apartment dorg.. kalau pandai main harga, mungkin korang akan dapat lagi murah. Saya cakap nak tanya suami dulu.. masa tu suami tengah bincang dengan sorg amoi cina, dia pun offer apartment dia.. dia offer rm 450.. rumah menghadap pandai, 3 bilik..semua beraircond,, ada tv, microwave, air panas.. macam-macam lagi. So, saya trick la amoi cina tu.. saya ckp tadi lelaki tu offer sy rm 320.. saya cakap kalau dia tak bagi murah, baik saya ambik je kt lelaki tu tadi.. bincang punya bincang, last-last dia mengalah..dia bagi harga rm 320.. hahaaha.. YES! Akhirnya dapat gak harga murah..bilik boleh tahan.. tingkat 7.. view memang cantik, menghadap pantai.

Layan sunset

Irsyad takut.. nangis2 x nak masuk kolam.. last2 suami ajak dia main terjun2.. boleh plak..haihh



Tempat menjaring ikan..



Memandangkan sy and anak duduk kt dalam bilik je, suami n FIL pergi menjaring. Banyak gak dorang dapat malam tu.. 





Lepas menjaring ikan, dorang bakar jagung plak.. bestnyer,,, 

Insya Allah, kalau ada cuti panjang lagi.. boleh pergi bercuti tempat lain pula.. :)