Menyambut Ulang Tahun Perkahwinan di Restaurant Atmosphere 360, Menara Kuala Lumpur.

Assalamualaikum w.b.t

 22.12.2013 yang lepas aku and suami menyambut ulang tahun perkahwinan kami yang pertama, Irsyad kami tak bawa sebab kami pergi malam, so tinggal dia sekejap kat rumah mak mertua. Mula-mula aku memang nak rancang pergi situ, tapi tak sangka rupa-rupanya suami pun terfikir benda yang sama.. Encik suami pergi booking kat kaunter terus, booking online pun boleh sebenarnya. Korang boleh tempah di laman web dorang di Atmosphere 360
Sampai-sampai je kat eskolator menara Kl, ktorang di sambut oleh pekerja kat situ, servis memang baik.. dorang akan tunjukkan ke mana korang akan pergi, lepas tu lif pun dorang akan tekan untuk kau..haha, best kan.. sampai kat restoran pula, kena daftar dulu.. baru masuk. Pelayan restoran akan tunjukkan meja makan korang.. bagi aku layanan dorang memang 5 bintang. best! dorang tak berat tangan nak tolong korang.. macam aku, aku selalu minta tolong tangkap gambar.. hahaha..
Mula-mula sampai kat tempat duduk, kepala macam pening sekejap.. sebab restoran tu berputar.. tapi slow je.. cuba bayangkan kalau berputar laju.. comfirm semua tercampak keluar dari menara tu. :)
Makan dalam kesamaran lampu, diiringi oleh lagu, wah.. memang romantik la. Berbaloi-baloi bayar memahal.. ala, bukan selalu pun. Tak pe untuk belanja lebih sempena hari berbahagia kan..



Tiket untuk masuk
Thanks Mr Syahron!



Tinggi sangat! Sampai berdengung telinga..Sila telan air liur anda.




Sepanjang sudut tepi restoran ada skrin ni, so korang boleh la tengok penyanyi.. sebab yang berputar hanya tempat makan tu je ye. Bukan the whole restoran tu.. So, kalau nak ambil makanan, aku syorkan bagi yang kurang kemaluan diri, sila la ambil makanan terlebih dahulu.. sebab bila korang makan sikit-sikit, korang akan kena berjalan jauh untuk pergi ke tempat ambil makanan bila tempat korang makan tu berpusing..

Ambil gambar je mesti blur!
PERADUAN KIRA DAN MENANG Huruf Min! :D

Tangan kanan shivering, sebab terlalu lapar.

wahai lampu ajaib, siapakah wanita paling cantik di dunia ini?

Tak ambik gambar makanan sangat, sebab segan! Macam tak pernah je makan kat tempat-tempat macam tu.. jakun!

Satu lagi advise aku, kalau korang suruh pelayan tu ambil ga,bar.. pastikan korang bagi kamera point and shoot! ataupun bagi je la handphone korang tu. Kalau kau bagi DSLR, selalunya dorang tak tahu setting..so gambar jadi blur.. tak terang.. 


Perut tu sedaya upaya aku tarik nafas bagi perut tu ramping sikit..hahahaha

Tak sangka suami bagi surprise! Masa tengah syok-syok makan.. tetiba pelayan datang bawa benda alah ni, terkejut juga, ingatkan pelayan tu salah meja..

Ku posing bersama KLCC..


Insya Allah, aku akan bawa Irsyad ke sini suatu hari nanti.. tunggu dia besar sikit. Kesian dia, tinggal kat rumah je masa ni..* cakap macam Menara KL tu jauh pula :P


Keji giler! Pop Up Like Us On Facebook!

Assalamualaikum..
Siapa selalu kena, bila buka blog orang lain keluar benda alah kat bawah ni..


Aku tak kesah bila pop up macam ni keluar kat blog korang, and pop up tu boleh nak close, atau pun tak payah tunggu lama. Tapi bila dah kena dengan orang gila like kat facebook ni,,,aku memang feddap! Lagi-lagi kena tunggu lama.. ada yang terlalu keji , kena tunggu 99,999 seconds untuk boleh baca blog dorang tanpa like! Orang tak baca lagi blog korang, dah kena like? Apa kes?? Aku terus tutup la jawabnya! Tak pun, bila aku rasa teringin sangat nak baca, aku Inspect Element je.. buang code pop up ni.. dah siap! Baru puas hati aku,,, tak payah like tapi boleh baca! Hahahahha...

Aku, Suami dan Myspace 1.0

Assalamualaikum..
Hari ni tetiba teringat nak buka acc myspace yang dah lama berhabuk tu. Ye la, sekarang mana lagi orang main myspace.. semua dah guna Fb, Twitter, dll. Tapi bagi aku, antara semua sosial network yang aku pernah guna, myspace 1.0 ni la yang aku rasa yg terbaik.. sebelum ia menjadi myspace 2.0 dan myspace 3.0. Aku rasa myspace sekarang ni lagi ke laut! Scroll bukan ke bawah, tapi scroll ke tepi..apa kejadahnya.
Banyak kenangan yang aku lalui dengan myspace 1.0 ni. Dari situlah aku start belajar html coding.. dan dari situlah juga aku kenal dengan suami aku.


Korang tengok suami aku.. siap pakai nick are yong gay lagi..hahhaha.. ni la kali pertama suami aku tegur aku, siap suruh komen gambar dia lagi..hahaha, tak boleh blah. Malam tu aku add dia kat ym, tapi tak pernah borak pun. Kat myspace pun aku tak berapa layan dia sangat.. aku start balas sikit-sikit komen dia lepas dia sound aku sombong, tak layan dia...hahaha.. marah plak mamat ni! :P

Masa tu, aku ada boyfriend lagi.. tapi boyfriend aku ni tak boleh harap punya orang. Dia boleh delete aku punya account myspace.. jakun giler bila dia check aku punya account ramai lelaki tegur, aku bukannya layan pun. Lepas tu aku tinggalkan dia sebab geram sangat.. kau fikir kau hensem..haha..

Aku buka akaun myspace baru, suami aku tegur.. akaun myspace aku mana dah. aku cakap dah delete..so dia ajak borak kat ym pula. Tu pun aku tak layan sangat, sebab dah ada boyfriend baru masa tu.. bf baru ni pun tak boleh pakai.. ajak aku lepak ngan kawan dia, tp dia pergi lepak dengan perempuan lain.. aku pula macam tunggul tunggu dia.. memang bengang giler la masa tu.. aku suruh dia hantar aku pergi cc. Sampai cc, dia tinggalkan aku sorang-sorang.. bukan nak pujuk. Ok tak pe, ko tengok nanti aku buat apa..

Masa kat cc, aku buka ym.. borak dengan suami aku.. aku luah kat dia sampai nangis-nangis.. bengang + sedih. Last-last suami aku bagi nombor telefon dia sebab dia nak sign out, nak pergi lepak dengan kawan-kawan dia.. dia pesan kalau nak tengok dia main bola dia suruh aku call dia.

Bila suami aku sign out, aku pun balik rumah. Aku fikir-fikir.. best juga tengok orang main bola.. last-last aku call suami aku..kata nak ikut dia, tengok dia main bola.. so, dia janji pick up aku esok petang..
Keesokkan harinya, aku tak bagitahu pun bf aku yang aku keluar dengan suami aku ni, keluar sembunyi-sembunyi..siapa suruh kau tinggalkan aku macam tunggul kayu masa lepak dengan kawan kau.. yang kau pula sedap borak dengan perempuan lain.. 

Dalam pukul 3 macam tu, suami aku pick up aku kat rumah aku kat Desa Mentari.. masa tu aku tinggal kat sana... suami aku datang dari Ampang.. time tu la aku jumpa dengan suami aku buat pertama kali.. tapi aku tak cam muka dia.. sebab dia bawa kawan dia.. kat myspace aku tak tengok sangat gambar suami aku ni..
Dalam kereta, aku duduk seat belakang. Aku try usha suami aku kat cermin tengah, last-last kantoi dengan suami..aku pura-pura tengok tempat lain..haahaha..aku ni dah kenapa...sampai kat padang bola, suami aku tanya nak makan tak? Aku cakap nak makan nasi ayam Mc D.. suami aku cakap mana ada nasi ayam Mc D.. arghhh! apa ke bangang aku ni.. malu siot! hahaha.. sebenarnya aku nak cakap bubur ayam..adoi! 
Masa suami main bola, aku kagum wey.. sebabnya dia dapat golkan bola..dari jauh kot.. terer gak mamat ni main bola.. i like! Lepas dia main bola, dia ajak aku balik rumah dia kejap, aku tunggu kat bawah rumah sebabnya dia nak mandi..and after tu dia nak ajak aku keluar. 

Sejak hari tu, aku dah berkawan dengan suami.. tp aku still dengan bf aku. Suatu hari, kantoi pulak aku punya mesej dengan suami aku.. punya bf aku bengang.. and kitorang terus putus.. and suami aku ni pula trus masuk line..haha.. sampailah sekarang, dia dah menjadi suami aku dah pun... benda pertama yang aku tertarik dengan suami aku ni, dia punya nama.. unik! Kembanglah idung suami aku ni..hahha..



Aku Rasa Bengang

Assalamualaikum..
* jangan baca entry ini jikalau anda mempunyai hati yang suci. Kerana entry ini akan menggelapkan hati anda yg suci tu. ;p

Ok, hari ni mmg aku bengang giler! Rasa nak caci maki pun ada.. disebabkan masih ada rasa hormat dengan orang tua, aku still boleh control lagi, kalau tak memang dah lame aku maki orang tua tu. Kisahnya begini, aku pergilah melawat saudara belah laki aku, anak perempuan dia baru lepas bersalin. Aku pergi ngan Irsyad, suami aku ngan MIL. Irsyad baru nak masuk 3 bulan, so untuk pengetahuan korang.. aku memang nak bagi makan anak aku bila umur dia 6 bulan.. sebab aku nak pastikan Irsyad dah betul-batul boleh accept makanan.. Nak dijadikan cerita, bapa kepada budak yang kitorang lawat tu tanya la, dah bagi makan Irsyad kah? Aku cakap la, nak bagi dia makan kalau umur dia dah 6 bulan. Perghhh! Boleh pula pakcik tu besarkan suara dia kat aku.. "APA? Nak bagi makan bila dah 6 bulan?! Kalau kat Bawaean, anak 7 hari dah makan nasi!Budak tu lapar la kalau macam tu!" Arghhh!! rasa nak maki je masa tu, kalau ye pun ko tak payah la besarkan suara ko! Rasa nak tunjuk simbol jari tengah je! Tak payah la nak tunjuk pandai pakcik.. penipu besar anak baru 7 hari dah makan nasi.. baik pakcik terjun bangunan kalau macam tu.. * dalam hati je ni..
walau aku tak pernah sampai Pulau Bawaean, Indonesia lagi.. tapi aku tau la pakcik keadaan kat sana macam mana.. nak refer anak pergi klinik pun payah, so comfirm-comfirm la tahap pengetahuan tentang kesihatan rendah. Sedangkan dorang cakap anak kena bisul sebab makan jambu batu.. hahaha, rasa nak terberak je dengar,, Kalau ko nak nipu misi macam aku ni, kata anak 7 hari dah boleh makan nasi..memang silap besar la ko pakcik.. aku bukan nak berlagak, tapi kalau aku kena tinggi suara macam tu, siapa tak bengang kan. Kau tak payah la nak ajar aku pakcik, ajar anak pakcik tu dulu ye.. Sekian.

Al-kisah Nikkor Lens AF-S 50mm f/1.8G

Assalamualaikum w.b.t..
Hari ni aku beli Lens Nikon AF-S 50mm f/1.8G untuk kamera kesayangan ku Nikon D3200. Beli second hand je tau! Tak mampu beli yang baru..hehehe..tak pe la, yang penting lens still dalam condition yang baik, x de kulapuk bagai. Nak dijadikan cerita, aku beli lens ni kat Mudah.my. Tapi sehari sebelum tu, ada gak aku post iklan yang aku nak lens ni dalam lingkungan harga RM 400, tapi tak de pun orang mesej aku. So, keesokkan harinya, iaitu semalam aku terbaca satu iklan jual lens ni dalam Mudah.my juga... dia jual RM 450, aku terus mesej dia and try tanya RM 400 dapat tak. Penjual cakap x boleh sebab harga dia dah murah sangat tu. Tak pe la, aku cakap boleh la kalau nak jual Rm 450 pun. Bila jumpa dia hari ni, dia cakap kalau nak filter kena tambah Rm 50 lagi, aku cakap tak payah la nak filter bagai ( padahal masa tu aku bawa duit ngam2 je..hahaha).. so, dengan senang hatinya aku membawa lens tu balik rumah. Lens memang betul tak de masalah, memang tip top! Punyalah aku gembira.. beberapa jam kemudian, tetiba hanphone aku bunyi tanda ada mesej masuk. Bila baca, terus naik darah aku ke kepala. Ada orang mesej aku, yang dia nak jual lens dia rm 400! perggggghhhhhh! sakit hati gila la.. dalam hati kenapa kau tak mesej aku awal-awal! selang beberapa jam je kot! Kalau tak jimat duit aku Rm 50, lepas tu dapat sekali dengan filter.. betul-betul bukan rezeki aku la, and bukan rezeki penjual kedua tu gak. Aku rasa macam nak makan je lens kat depan aku ni..hahahahha.. aku try nak berfikiran positif, mungkin ada hikmahnya Allah tak suruh aku beli lens kat orang kedua.. Allah telah merancang sesuatu yang terbaik untuk hamba-hambanya... :)