Macro Extension Tube

Assalamualaikum w.b.t...

Tahun lepas aku beli kamera Nikon D3200, so sekali kit lens la kan.. sebabnya aku memang suka ambil gambar, tak kira la gambar apa pun. Tapi tak de la serius sangat, sampai nak menghabiskan duit beribu riban semata-mata nak gambar superb! Lagipun aku ni noob pasal kamera..Setakat untuk suka-suka and untuk diri sendiri je kot.. Nak dijadikan cerita, baru-baru ni aku beli Macro Extension Tube kat http://www.qhalifhstore.com/. Murah sangat-sangat! Kalau beli kat kedai, paling murah pun dalam Rm 50 macam tu, tempat kedai online lain dalam RM 40. Extension tube ni untuk ambil gambar macro..sila search kt Google kalau tak tahu pe benda tu...dan hasil pic yang aku ambil memang buruk...hahaha..memang tak de bakat langsung aku nih!


Semut Merah..

Penutup lens Nikon

Ok, ni bebola mata aku, menakutkan bukan! haha

So, kepada sesiapa yang nak beli barang accessories kamera tu, bolehlah ke alamat web kat atas tu, murah and layan pelanggan pun bagus. Lagi satu, kalau korang terbayar lebih, owner kedai tu akan pulangkan balance duit korang, bukan macam sesetengah kedai online tu, ada balance tapi tak pulangkan! Even seposen pun, kalau bukan milik korang, sila la pulangkan ok.. takut orang punya duit tu tak halalkan je. :), Hah! lagi satu, kalau korang nak beli barang kat kedai tu, dia akan kurangkan harga tau! Sebab hari tu aku beli MET ni RM 30 + postage RM 6 = RM 36, tapi owner kedai ni kurangkan seringgit, so just bayar RM 35 je. Aku bayar RM 40, owner kedai pulangkan balance. TQ2! I LIKE IT! 
Lepas ni nak beli Speedlite, Circular Polarizer Filter and Pop UP Flash Diffuser. Tapi kena minta kebenaran suami dulu. Kalau ada rezeki sikit, baru beli lens Nikkor AF-s 50mm f/1.8G

Entry ntah apa-apa. Sekian!

0 comments: