Tiket Airasia Online Habis

Assalamualaikum w.b.t..
Hari ni aku excited sangat sebab dapat tolong dia belikan tiket untuk pergi Sabah sempena membuat persiapan majlis perkahwinan kami.. ye la, aku dapat tiket free dari kerajaan setiap tahun, so aku gunalah tiket free tu. Tapi serius aku cakap, punya susah nak urus tiket tu.. nak kena hantar awal satu..tapi sebelum tu cuti kena approve dengan ketua jabatan baru boleh apply.

Si dia pula nak tunggu tiket aku approve dulu, baru leh beli tiket dia pula sebab nak booking flight yang sama..tunggu punya tunggu sebulan lebih jugak la tunggu tiket tu aku dapat.. last-last bila nak beli tiket dia, flight Airasia booking melalui online pula habis.. tinggal 1 flight je pergi Sabah..tu pun awal pagi pukul 7, kami nak bertolak dari KL pula kena pukul berapa.. memang frust giler-giler masa tu... bengang pun ada..
Si dia dah start membebel macam mak nenek.. aku pekakkan telinga je.. bukan sebab aku pun aku tak dapat tiket awal..

Last-last.. aku try pergi kaunter Airasia kat KL Sentral.. rupa-rupanya ada lagi tiket untuk 17.12.12.. dalam online memang habis..tapi kaunter still ada..So, bagi korang yang betul-betul perlukan tiket tapi tak dapat beli melalui online, so korang bolehlah beli kat kaunter.. tapi harga memang mahal sikit la dari yang online punya..lepas tu kat kaunter tak kan dapat harga promo punya taw.. jangan nak berangan! :)
Selain tu, kalau korang beli kat kaunter.. may be korang tak payah nak beratur pepanjang pun..sebab kaunter macam kat KL Sentral tu ada kiosk..so beli je kat sana.. tapi kalau korang nak tahu, kiosk tu tak boleh nak bagi balance duit karang tau.. kena bayar ngam-ngam. Hari ni tiket aku RM 914.00 tapi aku bayar Rm 915.00.. tak de balance..hahahha...rugi sehengget! :D

So, bagi korang yang ada problem tiket cam aku, korang bolehlah pergi kaunter okeh!.. adios..^_^