Print Semula Tiket Airasia

Hello semua,
Hari ni aku nak share something dengan korang semua. Bagaimana nak print semula tiket airasia korang yang dah hilang.. tak kisah la korang perlukan tiket tu sebelum atau selepas berlepas. Tapi yang ni untuk sesiapa booking tiket melalui online je taw..Macam kes aku, tiket tu aku dah campak mana ntah sebab aku ingat tiket tu dah tak nak guna lagi.. tetiba lak opis aku minta salinan tiket untuk buat claim perjalanan.. aku pun gelabah nak cari tiket tu balik. So, bagi sesiapa yang nak cari balik tiket tu, bolehlah ikut cara kat bawah ni.

Cara-caranya ialah....

1- Mula-mula ingat email yang korang letak masa booking tiket hari tu.



2- Buka email tu, pastu search perkataan "airasia travel itinerary" dalam email tu.


Korang akan dapat macam bawah ni




3- Bila dah dapat, buka message yang korang dah detect tadi.


4- Tekan butang download all sebalah kanan tajuk tu ok.


5- Lepas tu open file yang korang dah download tu.


6- Lepas tu print! Kan dah siap. :D