Soalan Lembaga Jururawat Malaysia

Bagi calon-calon yang akan ambil peperiksaan Lembaga Jururawat Malaysia (LJM), good luck yerk! Disini aku nak bagi link contoh-contoh soalan LJM. Yang ni web version, kalau nak cari book version ada juga, korang rajin-rajinkan lah diri tu pergi labrary, jangan malas. Apa guna kolej korang sediakan library besar gabak macam tu kan.

Soalan dalam ni disertakan jawapan dan rasional sekali, best kan? Tapi soalan dalam bahasa Inggeris la. Kalau tak faham buka kamus! hahaha.. korang nak senang je kan.. haipp! jangan malas-malas! LJM tak lama lagi tu!

Contoh soalan Lembaga Jururawat Malaysia





• SLIP PEPERIKSAAN
• KAD PENGENALAN
• PENCIL 2B (kalau boleh bawa sekurang-kurangnya 2 batang, masa exam rasanya tak perlu bawa pen)
• PEMADAM
• DUA KEPING NOMBOR GILIRAN ( sekeping letak kat meja, sekeping lagi bawa semasa masuk dewan * tapi yang ni tak tahu la, sama ke tak untuk semua kolej)




Belajar rajin-rajin, semoga kecemerlangan milik korang. Insya Allah..