Sekolah.. Oh! Sekolah..

Zaman sekolahKu

Aku rindu sgt2 ngan zaman skul..even kt skolah dlu aku sorang yang selekeh, pemalas, n x brapa nk pndai..T.T..uwaaa... tp x pe, now aku dh brubah ckit..huhuhu..* ye ke dh brubah?*uhuk3...


Nasihat aku kt adik2 kt luar sne, jgn la ikot jejak aku..korunk gak yang akan menyesal nnt...x jeles ke tgk mber2 korunk yang msuk U?? lagi2 kalo dh msuk U kt luar ngara lak tu..waaahhh!! but, bg yg x dpt msuk mana2..jgn sedih2 k. korunk leh try apply keje kt SPA ke..or ikut kursus under SPA. mana tau nasib korunk bek..


BTW, trimas utk cikgu2 yang ngajar aku dlu. Sori byk2 koz x bg tumpuan mse cikgu mengajar~huhuhu~

!!!Sekolah Menengah Sains Sabah tetap di hati!!!
Sebelum Spm
Student Ting 5 2005 SMESH


Mase Tingkatan 1 2001
Tudung aku kemek..lalala


Tingkatan 2 2002
yeah! aku c gemok...hukhukhuk

Gaya2 Blues
Tingkatan 3 2003


Npew aku Muke Masam??
Tingkatan 5 2005


Aku yang Gelap
Aku 5 Dari Kiri-Gelap jew..

Poster2 kt blakang tu hasil tangan aku, tp dh lupe aku lukis yg mn 1..kekeke


Geng
Wakil Negeri Sabah kawad Kaki 2004 di Uitm Shah Alam
Tengah tunggu Bas nk g try Padang Kawad :P


Aku yang tengah pegang Kepala(//^)

Wakil Kawad Negeri Sabah 2002 di Seberang Takir, Kuala Terengganu.




Pom-pom girl - Muar Nursing College


Bila budak-budak Nursing buat Pom-pom.. ^_____^
so sweet!!hahah~

Kepulanganmu Ku Tunggu.

!!2 HARI LAGI!!
Tgu pny tgu, akhirnye tgl 2 ari lg die nk blik Malaysia~~rindu gilerrr~~^__^!
tp, aku dpt cuti 5 aribln 12..aduh, smgu lg bru leh jmp die~~tu pon jap jer..
7 aribln plak aku dh blik kg kt sabah~ T.T.. xper la, yg pnting dpt jmp even jap jer..*l.o.v.e*

Cerita Seniority

SENIORITY

Nk tny ckit, penting sgt ke seniority tu dlm kehidupan korg sbg plajar?? pe manfaat dgn gelaran senior yg korg dpt?? adik2 akan hormat korg la??eh..cm tu ke???suke2 ati buli junior2??..bg aku, aku x kesah sgt pun pasal seniority neh.. yg penting kita hormat org, n org akan hormat kite..x yah kite melalak cm org gile, marah sana, marah cni...nk tunjukkan yg diri korg tu senior..buruk banauuu rupanye~~ Pe yang membezakan senior ngan junior?? Sbb senior msuk awal, n junior msuk lewat?? ataupun duit pngajian dorg terbayar lebih 1 sen, sbb tu dorg perlu di hormati dan sbb tu la mereka perlu di hormati dgn agungnye?? rasenye, sme taraf je kot..koz ko pelajar, aku pun pelajar..aku pernah dgr, perlu hormat senior sbb mereka lebih berilmu???erm.. x juga kot, ade gak junior aku nampak lebih berilmu drpd senior...kekeke. Yang nak di jadikan cerita kt cni, al-kisah..smlm aku g la BSN koz nk kirim wit kt mak aku kt kg tue,tetiba lak ade la sekumpulan wanita2 tgh bising2 msuk BSN..aku igtkan mber2 aku, so aku pun pandang la,rupa2nye senior aku..aku pun bt cm biase je la, aku x ambik port pun, tetiba lak ade suare2 sumbang dgn bangganye berkata seperti ini, "KO IGT AKU TKT KE DGN MATA KO TU"..aku tahu ayat tu d tujukan utk aku, sbb kt dlm BSN tu just ade aku dan dorg je..xde org len pun..eh2,slh ke aku pandang?? aku rase aku x jeling ko pun. Npe kt luar pun ko terlalu obses dgn tittle senior ko tu??aku x faham la,,,Adakah ko tu mempunyai gelaran Maharani China?? yg x leh d pandang??? Npe la ko ni terlalu sensitif seperti "daun semalu"..cm tu je ko dh mengeluarkan aura "senior" ko tu...erm..wt ever!!

bkn pe, dlm kehidupan senior junior ni perlu ade slg hormat menghormati antara satu sme len,kite hormat org, org pun hormat kite..tul x?? npe perlu ade jurang??Kata 1 MALAYSIA.. tp kalo cm ni la carenye, bnde kecik pun x leh nk di bentuk..cm ne kite nk mencapai 1 Malaysia yg sebenarnye?? eh2..jauh lak aku melalut ek.. aku kt cni just nk luahkan pandangan je la..maaf la kalo ade yg terase.. Kite sme2 fikir mn yg terbaik yg kita perlu ikut. X yah nk dijadikan budaya "senior2..junior2"cm x best la weh..aku rse cm x bersatu ati tol..so pk2 kn la..n slamat beramal.

Rindu

xtualy, skg aku rindu sgt2 kt die.. dh 4 ari die blik kampung.. aku lak tgl sorg2 kt cni.. x sbr2 rsenye tgu die blik cni. (T.T).. aku sbnrnye tringin sgt2 nk ikot die blik kg kt Bawean tu, tp x dpt koz kne praktikal.. kol die td, dgr cm best jer blik kg die..leh g mancing, mandi kt danau Kastoba, air terjun n mandi laut. Member aku yg sorg tu lak asl dr sne, die cite mcm2 kt aku, bertambahlah keinginan aku nk g blik kg die..hehehe..but kne sabar, kne nikah dlu..x manis lak org tgk nnt.. :D

Rakan-RakanKu


Ni la member2 aku kt kolej, cun2 gitu..^_^v..bdk2 ni smue hard core nyer bdak..kne marah cm ne pun..tetap cool jerk..*i like* dh imun kot. Pe yg aku cite ni, hny dorg je yg tahu..lalala. Selain tu, dorg ni sgt2 kreatif..buat pe pun mesti menang pnyalah!! aku tumpang bangge~~huhuhu..

BudaK2 ComeL


Miss Madam Monica So Much!!


Gelagat Kump 1/09 Kolej Kejururawatan Muar


Penat!

Penat gile ari neh kje kt wad, dh lme x kje kt wad..bile msuk bdn semue sengal2..varicose vein kt kaki dh sebesar ibu jari.."nenek kebayan" plak...x hbis2 nk bising. tension tau x!! n "konco2 nenek kebayan" pun 2x5. Buat sakit ati jerk..bile la pnderitaan ni akan berakhir..erm..
BANGGA SANGAT2!!

Ari neh aku dapat menyiapkan header blog ku neh!! bangga juga lah.. even 1st time bru nk try2 buat blog. hehehe,, aku x tau pe sbnarnye blog neh..ni pun, try gatal2 nk buat..~ huhu..so, btw..pe2 pun, aku ucapkan syabas kepada diri ku!! (//^)~ peace bebeh~